Kaffekos

Kaffekjærring

Ja jeg er blitt ei kaffekjærring! Jobber med kaffe dagen lang. Har min egen kaffebar av alle ting. Her serveres så fersk kaffe som mulig, og vi baker boller og kaker i god gammeldags stil hver dag. Det tar tid, men er verdt det.

Bilder fra Kaffebar´n






Inne

Ute


Godt gammeldags bakehåndverk

Jeg er gammeldags. Jeg liker at ting er laget på god gammel måte. Er ikke fan av 123-poser, og det gjenspeiler våre varer på Kaffebar´n. Kanskje blir ikke baksten alltid lik i utseende, men den smaker nydelig, og den er laget med kjærlighet. Oppskriftene har jeg og ansatte utarbeidet, og tilpasset slik vi mener er best. Ingen vil da få like bakevarer som oss. Og det gjør oss unik. Her står vi å ruller boller med egne hender og lager kaker med en godt brukt Kenwood. Mye tid og jobb, men troen på at det gode hjemmelagde vinner foran masseprodusert fabrikkvarer med alle mulige tilsetninger. Vi kan fortelle kunden nøyaktig hva vi har i. 



Sunn eller usunn mat 

Min mening er at vi mennesker står selv for de valg vi tar og konsekvensene deretter. Er vi uvitende bør vi søke kunnskap før vi dømmer. Mange kunder kommer innom oss og tror alt er usunt. Vi har god sunn mat i tillegg til hvetebakst og kaker. Mat tilpasset et vanlig godt norsk kosthold. Hos oss får kundene servert fullkornsbaguetter, fine baguetter og sunne salater i tillegg til boller og kaker. Altså noe for enhver smak. Valget faller altså på kunden selv. Hos oss er det rom for alle, uavhengig om man er på diett eller ikke. Selv mener jeg at hvis man først går ut for å kose seg, hvorfor ikke unne seg noe godt? Kan man ikke det, er det vel lik greit å bli hjemme å spise knekkebrød.



Kaffe

Navnet sier vel seg selv: Kaffebar´n. Ja vi er en kaffebar. Det betyr at her står kaffe i fokus. Fersk nytraktet kaffe og baristakaffe. Jeg velger å bestille ny kaffe hver uke. Fordi det gi alltid fersk kaffe, og fordi lagerplassen er liten. Vi bruker hele kaffebønner. Disse kvernes før hver trakting for best mulig resultat. Jeg er fan av sesongkaffe og singel origin. Blandingskaffe er kun forbeholdt espressoblandinger hos oss. Elsker nye kaffe smaker. Kaffe man ikke kan få året rundt. Kaffe som har brenneprofiler utifra bønnens smak. Detfor selger vi ikke det samme året rundt, år etter år. Vi tar kun inn det beste. Det koster litt mer, men kvalitet smaker deretter også. Kun det beste for våre kunder altså.


Hos oss får du servert deilig espresso Half and Half fra Solberg og Hansen.



Selvstendig næringsdrivende - større frihet i arbeidshverdagen?
Å være selvstendig næringsdrivende er ikke alltid en dans på roser. I mitt tilfelle betyr dette jobbing 7 dager i uken året rundt. Ferie og helgefri kan jeg bare ta hvis det passer sånn. Det er altså mye ansvar. Mer enn det man ser som kunde. I tillegg til daglig drift kommer administrative oppgaver og personaloppfølging. I perioder har det vært enormt slitsomt skal jeg være ærlig. Men jeg er vel også en person som er veldig ansvarsfull. En som prøver å legge alt til rette slik at alle skal ha det bra. Noen ganger glemmer jeg meg selv. Så når ting blir tungt og energien ebber ut tenker jeg på dette sitatet av Peter Drucker:

Jeg liker å drive for meg selv. Liker å ha mye ansvar. Har til tider tatt på meg litt for mye, men er blitt flinkere til å delegere. Ikke det at jeg ikke stoler på at andre får det til, men er redd for å pålegge andre for mye ansvar. Selv om jeg vet de setter pris på utfordringer. Personalansvaret er det mest vanskelige og komplekse. Mye skal organiseres ifht vaktplan både ukedager og helger. Ikke alltid lett å få det til å gå opp. Andre ting er opplæring og oppfølging av ansatte, ferieavvikling, nyansettelser etc. 

Jeg vektlegger godt samarbeid og likestilling på jobben. Jeg liker å ha den flate strukturen. Når jeg jobber skiller jeg meg ikke ut som sjef, men er en del av gjengen. Jeg er ikke en kontorsjef som bare kommandrer og dirigerer. Det passer ikke meg. Og for mye oppmerksomhet rundt min person er jeg ikke glad i. Når vi jobber er alle arbeidsoppgavene like viktige uavhengig av hvem som utfører dem. Selv jeg må rydde og vaske. Det som er viktig er at ting blir gjort effektivt og at vi hjelper hverandre slik at vi beholder flyten gjennom dagen. Dette er ikke alltid like lett å få til, men vi praktiserer learning by doing. Og om noen har begrensninger tar vi ikke fra dem oppgavene, men tilrettelegger slik at de har mulighet for å bli bedre. Så tar vi også hensyn til kunder og prøver å fordele arbeidsoppgavene mest hensiktsmessig etter hvem som er på jobb. Noen ganger feiler vi, men det er slikt man lærer av. Og om man feiler blir man også mer oppmerksom på sine egne begrensninger. Dette er ikke alltid positivt. Da er det viktig at jeg er der slik at vi kan snakke om det etterpå. Går det bra får man mestringsfølelse, og det er målet for da blir det gøy å være på jobb!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar